Nogomet
97

Džeko će biti najtraženiji igrač januarskog prijelaznog roka

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac Edin Džeko bit će među najtraženijim igračima u januarskom prijelaznom roku. Za njegove usluge se interesuju mnogi evropski velikani među kojima su talijanski dvojac Inter i Milan, španska Valencia, te engleski Tottenham i Arsenal.

Menadžer Građana Manuel Pellegrini izjavio je da ne namjerava pustiti Džeku u zimskom prijelaznom roku i da je bh. reprezentativac važna karika u njegovom timu.

Međutim, samo sedam utakmica kao starter u prvom dijelu sezone neće zadovoljiti Džeku koji na Svjetsko nogometno prvenstvo ove godine u Brazilu želi stići u pravoj golgeterskoj formi.

Kako piše portal Rant Sports, s obzirom na njegove napadačke kvalitete, Džeki neće biti teško pronaći klub u kojem će biti standardni igrač. U proteklih nekoliko sedmica dva talijanska kluba, Inter i Milan, pokazivali su najviše interesa za Dijamanta.

Međutim, i španska Valencia prati razvoj događaja i, ukoliko singapurski milijarder Peter Lim preuzme tim sa Mestalle, Džeko bi na Mundijal mogao otići kao igrač Šišmiša.

S druge strane, dolaskom tajkuna Ericka Thohira u Inter osigurano je dovoljno novca za velike transfere. Nerazzurri pored Rodriga Palacia trebaju još jednog napadača kako bi se borili za neku od pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Vjeruje se da će biti još mnogo klubova koji će kucati na vrata Građana i raspitivati se za eventualni transfer Džeke, piše portal Rant Sports.