Nogomet
8

Wagner Santos Lago za Klix.ba: Želim da naredna sezona bude bolja od prethodne

Klix.ba
Wagner Santos Lago
Wagner Santos Lago
Brazilski internacionalac Wagner Santos Lago voljom trenera i kapitena premijerligaških klubova jučer je proglašen najboljim igračem BHT Premijer lige BiH za prošlu sezonu.

Sjajni Brazilac tako je donekle ublažio gorčinu zbog poraza Širokog Brijega u finalu Kupa BiH, odnosno činjenice da su Širokobriježani prvi put nakon deset godina ostali bez nastupa u Evropi.

"Zahvalan sam svim trenerima i kapitenima koji su mi dali glas. Ovo priznanje došlo je kao kruna na moj dugogodišnji rad i trud u Širokom Brijegu. Zahvalan sam saigračima, navijačima, članovima Uprave kluba, kao i trenerima Blažu Sliškoviću i Slavenu Musi“, izjavio je Wagner za Klix.ba.

Brazilski internacionalac se nada da će se Širokobriježani u narednoj sezoni iskupiti za sve propuste i loš plasman u sezoni za nama.

"Učinit ćemo sve da se i naredne sezone borimo za prvo mjesto. Ne smiju nam se dešavati ovakvi padovi i sebi više ne smijemo dozvoliti da ostanemo bez nastupa na evropskoj sceni. Što se mene lično tiče ja i u narednoj sezoni namjeravam igrati, nadam se jednako uspješno kao u ovoj koja je nedavno završila", dodao je Wagner.