{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wagner izabran za najboljeg igrača Premijer lige BiH u protekloj sezoni

3.6.2015. u 14:43
13
71
Wagner izabran za najboljeg igrača Premijer lige BiH u protekloj sezoni
13
Manifestacija izbora najboljih igrača i golmana BH Telekom Premijer lige, Premijer ženske lige i Premijer futsal lige u sezoni 2014/2015. u organizaciji NSBiH održana je danas u kongresnoj dvorani hotela Terme na Ilidži.
Riječ je o prvom izboru koji organizuje Savez, a najbolji pojedinci navedenih ligaških takmičenja izabrani su na osnovu rezultata ankete u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni klubova.

Najbolji golman u protekloj sezoni Premijer lige BiH je Ratko Dujković (Zrinjski), a najbolji igrač Wagner Santos Lago (Široki Brijeg).

"Želim se zahvaliti svim trenerima i kapitenima koji su glasali za mene. Hvala mom klubu Širokom Brijegu, mojoj porodici i svima koji su mi pomogli u BiH. Hvala i dragom Bogu bez kojeg ne bih bio ovdje. Neka Bog blagoslovi sve nas i Bosnu i Hercegovinu", rekao je Wagner."Nagrada dobiva na još većem značaju kada se zna da su birali kapiteni i treneri svih ekipa", rekao je Dujković.

Priznanje za fair-play dobio je igrač Željezničara Dženis Beganović.

Bahrudin Omerbegović izabran je za najboljeg golmana, a Anel Radmilović za najboljeg igrača Premijer futsal lige.

Najbolja igračica Premijer ženske lige je Armisa Kuč, dok je u kategoriji golmana među ženama bila najbolja Envera Hasanbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: