Nogomet
0

Vršajević: Sušićevo povjerenje sam iskoristio na najbolji način

Piše: N. J.
Avdija Vršajević (Foto: Klix.ba)
Avdija Vršajević (Foto: Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac Avdija Vršajević bio je u žiži interesovanja novinara na današnjoj konferenciji za medije upriličenoj uoči utakmice Hajduk - Hrvatski dragovoljac, koja se igra u nedjelju.

Novinare je zanimalo kako je bilo igrati odlučujuću utakmicu u Litvaniji i plasirati se na Svjetsko prvenstvo u Brazil sa reprezentacijom BiH.

"Velika je to stvar za cijelu državu, čitava Bosna je sanjala o tome i hvala Bogu to se i ostvarilo. Nadam se da će se i Hrvatska plasirati na SP", rekao je Vršajević.

Dodao je kako mu je nakon povrede Mensura Mujdže, selektor Safet Sušić ukazao povjerenje koje je on, kaže, iskoristio na najbolji način.

"U Litvaniji sam igrao najvažniju utakmicu u karijeri i presretan sam da je sve završilo našom pobjedom. Znali smo koliki je ulog u toj utakmici, tako da je bilo teško igrati dok nismo postigli gol. Međutim, nije bilo jednostavno ni nakon tog gola, jer je tih 20 minuta do kraja izgledalo kao vječnost", naveo je bh. reprezentativac.

Napomenuo je kako je Zmajevima priređen nezaboravan doček u Sarajevu, te da se slavilo i u drugim gradovima BiH i da nije bilo spavanja. Također, Vršajević je kazao kako je zadovoljstvo igrati sa takvim klasama igrača kakvi su Edin Džeko i Vedad Ibišević, jer oni imaju nevjerovatan osjećaj za gol. "Njihovo kretanje je fenomenalno. Prije utakmice su mi rekli da ja samo ubacujem lopte, a da će se oni pobrinuti za ostalo. Tako je i bilo. Kada imate takve napadače, ništa vam nije teško", rekao je Vršajević.

Na pitanje novinara o mogućem transferu iz Hajduka, odgovorio je kako ne bi imao ništa protiv ponude koja bi zadovoljila i njegove ambicije i interese Hajduka.