Nogomet
34

Vršajević: Spahić je kapiten za poželjeti, uzor je svima

Klix.ba
Nogometaš Hajduka i uzdanica Safeta Sušića u reprezentaciji BiH, Avdija Vršajević, prve fudbalske korake napravio je u Njemačkoj, gdje je kao dijete 1992. godine došao s porodicom.

Kad se vratio u BiH počeo se profesionalno baviti ovim sportom.

"Svaki igrač sanja da ode na jedno veliko takmičenje, a posebno jer smo izborili odlazak na SP u Brazil, zemlju fudbala. Nevjerovatan je osjećaj. Prije dvije-tri godine nisam ni u podsvijesti imao da će mi se to desiti. Presretan sam što mogu biti dio ove reprezentacije na ovako velikom takmičenju", rekao je Vršajević u intervjuu za oficijelnu web-stranicu Nogometnog saveza BiH.

Avdija je posebno oduševljen kolegom Emirom Spahićem, za kojeg kaže da je "kapiten za poželjeti".

"On nam je uzor svima jer je fantastičan igrač, fantastičan čovjek i svako treba od njega da pokupi koliko god može", poručio je fudbaler rođen 1986. godine u Doboju.

"Sigurno je da u Brazil ne idemo na ekskurziju. Imamo strašno kvalitetne igrače koji igraju u top klubovima i svi su svjesni toga. Idemo da napravimo što bolji rezultat i da BiH predstavimo u Brazilu u što boljem svjetlu", poručio je Vršajević.

Svjestan je da će klima u zemlji domaćinu utjecati na mnoge igrače, ali ističe da će naša selekcija dovoljno rano otići u Brazil da se navikne na vremenske uslove.

Avdija je medicinski tehničar, a da nije postao fudbaler kaže da bi nastavio studirati veterinu ili stomatologiju.