Novi gaf
68

Vranješ podržao nasilje na utakmici Lige prvaka i našao se na udaru javnosti

Piše: N. K.
Ognjen Vranješ (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ognjen Vranješ (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ ponovo se našao u centru pažnje javnosti, a nakon grčkih i belgijskih medija našim defanzivcem su razočarani i vodeći holandski mediji.

Naime, utakmicu grupne faze Lige prvaka između AEK-a i Ajaxa u Atini obilježili su veliki neredi na tribinama koji su kulminirali bacanjem molotovljevog koktela na navijače kluba iz Amsterdama.

Ponašanje navijača su odmah svi osudili, ali ne i Vranješ, zbog čega su mu zamjerili holandski mediji i navijači Anderlechta.

"Dobro došli u pakao", napisao je stoper na Instagram storyju uz fotografiju trenutka u kojem je eksplodirao molotovljev koktel. Tu poruku su mnogi shvatili kao podršku nasilju na utakmicama.

Izbrisani Instagram story Ognjena Vranješa
Izbrisani Instagram story Ognjena Vranješa

Vranješ je prošle sezone igrao upravo za AEK prije nego što je prešao u Anderlecht prošlog ljeta u transferu vrijednom tri miliona eura.

Vranješ je brzo izbrisao story, ali u trenutku ga je vidio veliki broj ljudi, budući da bh. reprezentativac ima više od 77.000 pratitelja na Instagramu.

U neredima na stadionu povrijeđeno je osam Ajaxovih navijača.

Podsjetimo, Vranješ je poznat kao nogometaš bez dlake na jeziku, a nedavno je ušao u novi sukob s najvatrenijim navijačima BiH - Fanaticosima.