Nogomet
0

Vlatko Glavaš: Barcelona je favorit protiv Manchester Cityja, Bayern će doći do finala

Piše: D. B.
Vlatko Glavaš
Vlatko Glavaš
Nakon što su danas u Nyonu u Švicarskoj izvučeni parovi osmine finala nogometne Lige prvaka, bh. stručnjak Vlatko Glavaš je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja od predstojećih duela. Posebno je uvjeren u snagu Bayerna, ekipu za koju smatra da će doći i do finala elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

U duelu Manchester Cityja i Barcelone prednost je dao Kataloncima.

"Volio bih kada bi City tu napravio podvig i prošao u četvrtfinale, najviše zbog našeg Edina Džeke. ali će to biti veoma teško. Barcelona je svakako favorit, a sa spremnim Lionelom Messijem u dvije utakmice ima bolje šanse i smatram da je bliža prolazu u četvrtfinale u odnosu na Građane", izjavio je Glavaš.

Olympiacosu je odao priznanje za veliki trud u grupnoj fazi, ali vjeruje kako Grci neneće imati snage za nešto više u okršaju s Manchester Unitedom.

"Olympiacos je zaista napravio sjajan posao plasmanom u osminu finala, ali će ovog puta u dvije utakmici igrati protiv odličnog Manchester Uniteda, koji će, siguran sam, iz ovog duela izaći kao pobjednik", jasan je bio bivši član i kapiten nogometne reprezentacije BiH.

Vrlo zanimljim duel osmine finala svakako će biti susreti Milana i Atletico Madrida.

"Milan je u grupnoj fazi poprilično sretno osvojio drugo mjesto i našao se u osmini finala, no, sada je prepreka odlični i snažni Atletico, koji igra sjajno. Međutim, iskustvo je svakako na strani Milana, pa bi upravo to moglo presuditi u korist talijanske ekipe", smatra Glavaš.

U susretu Galatasarayja i Chelseaja ulogu favorita je pripisao Chelseaju.

"Galatasaray je svakako kvalitetna ekipa koja je to pokazala posebno u posljednjem kolu grupne faze, kada su pobijedili veliki Juventus i eliminisali ga iz Lige prvaka. S druge strane će u osmini finala biti Chelsea, koji baš i nije onakav kako se očekivalo nakon povratka Josea Mourinha. Ipak, ekipa iz Londona je favorit i mislim da će se nakon dvomeča naći u četvrtfinalu Lige prvaka", rekao je bh. stručnjak.

Izdvojio je par Schalke - Real Madrid i istakao da će u tom dvomeču biti mnogo borbe.

"Ovo je zaista lijep par. Znamo kako igra Schalke za koji nastupa naš Sead Kolašinac i koliko je ova njemačka ekipa borbena. Istina, Real je veliki favorit i bliži je prolazu, ali uporna ekipa Schalkea se bez žestoke borbe sigurno neće predati", rekao je Glavaš.

Zenitu i Dortmundu je zbog slabijih igara Milionera dao podjednake šanse.

"Mislim da su šanse za prolaz u četvrtfinale podjednake. Dortmund igra puno slabije u odnosu na prošlu sezonu. Ovdje bi mogla odlučiti sitnica i to u korist Zenita", kazao je Glavaš.

Za susret Arsenala i Bayerna je rekao da je to finale prije finala.

"Ovaj duel je za mene finale prije finala. Na Arsenal ne treba trošiti riječi, zna se koliko su snažni, ali je moj favorit Bayern i vjerujem da će doći do finala Lige prvaka ove sezone", završio je Glavaš.