Nogomet
2

Vlasnik Malage: Ovo je rasizam; Joaquin: Sumnjamo na Platinija

Totalsport
Navijači Malage (Foto: AFP)
Navijači Malage (Foto: AFP)
Bijes i frustracija zavladali su Malagom nakon šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka. Za gostujući poraz od Borussije Dortmund (3-2) svi u klubu krive sudije.

Nakon što je prošlosedmična utakmica na La Rosaledi završila rezultatom 0-0, Borussia Dortmund je u utorak na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako je od 82. minute gubila s 2-1. No, u sudijskoj nadoknadi najprije je izjednačio Marco Reus, a potom je Felipe Santana donio pobjedu i prolaz tima Jürgena Kloppa.

Vlasnik Malage Abdullah Bin Nasser Al-Thani izjavio je da je uzrok porazu rasizam i najavio žalbu Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA). Andalužani su ljuti jer je pobjedničkom pogotku Santane prethodio ofsajd. No, isto tako, u ofsajdu je bio i strijelac Malaginog drugog gola Eliseu.

"Nadam se da će UEFA otvoriti istragu o ispadanju Malage kojim je narušen duh sporta. Ovo nije nogomet, nego rasizam", napisao je Al-Thani na Twitteru.

Na teoriju urote sumnja i strijelac prvog Malaginog pogotka Joaquin.

"Sumnjamo u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i njegove saradnike jer mi smo Malaga, a ne Real Madrid. Lakše je to uraditi nama. Platili smo cijenu toga što smo novi u ovom takmičenju. Nogomet i sudije su bili okrutni prema Malagi, ali niko nas neće zaustaviti da igramo", poručio je Joaquin.