Počeo u Zemunu
28

Vlahovićev prvi trener otkrio tajnu uspjeha i zbog čega se znalo da će postati zvijezda

D. P.
Vlahović blista i u Juventusu (Foto: EPA-EFE)
Vlahović blista i u Juventusu (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski napadač Dušan Vlahović zaludio je Italiju i nastavio dominirati po prelasku u Juventus, a to je medije u Italiji navelo da stignu u Srbiju kako bi saznali opširniju priču o njegovim počecima.

Prve nogometne korake Vlahović je napravio u omladinskim kategorijama Altine iz Zemuna. Tu je trenirao s Nebojšom Pejovićem od kojeg je naučio mnogo.

Italijane je toliko zanimalo kako je sve počelo da su otišli u Srbiju. U itervjuu kojeg je objavila stranica Gianluca Di Marzija Pejović otkriva da se odmah znalo da je rođeni pobjednik.

"On je rođeni pobjednik. Njegov karakter i mentalitet vidjeli smo u trenucima kada smo gubili mečeve. Davao je 100 posto još kao dijete", rekao je Pejović.

Vlahović je u Altini igrao od šeste do 14. godine, a onda je prošao omladinsku školu Partizana iz kojeg se otisnuo u Italiju.

"Dušan je prošao kompletan proces u našoj akademiji gdje je bio od šeste do 14. godine. Bio je vrlo dobro dijete, veselo i razdragano. Od djetinjstva je volio nogomet. I tada je bio veliki talent, nije to bilo teško primijetiti", ističe bivši trener napadača Juventusa.

Otkrio je i Pejović kako je shvatio da će Vlahović jednog dana biti veliki nogometaš.

"Najbolje se pokazao kada nismo imali pozitivan rezultat. Sve je učinio kako bi preokrenuli rezultat. Nikada nije odustajao i u tim prilikama sam shvatio da ima sve predispozicije da jednog dana postane veliki igrač", zaključio je trener i predsjednik Altine iz Zemuna.

Nakon Altine, Vlahović je postao profesionalni nogometaš u Partizanu iz kojeg je 2018. godine prešao u Fiorentinu. Nakon sjajne tri i po godine u transferu vrijednom 81 milion eura prešao je iz Fiorentine u Juventus i tu je nastavio s odličnim partijama.