Nakon dovođenja Silve i Ibrahimovića
8

Vlada Francuske poručila PSG-u: Nerazumno je to što radite

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović na predstavljanju u PSG-u
Zlatan Ibrahimović na predstavljanju u PSG-u
Vlada Francuske oštro je kritikovala nogometni klub Paris Saint Germain nakon što su doveli Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silvu iz Milana za 65 miliona eura.

Ministrica za sport u Vladi Francuske Valerie Fourneyron je izrazila zabrinutost i kazala kako je u ovim teškim vremenima "nerazumno to što rade pojedini sportski klubovi", misleći na rasipništvo PSG-a u vezi sa dovođenjem igrača i plaću koju im nude.

Sa 15 miliona eura po sezoni, Ibrahimović će postati najplaćeniji nogometaš ikada u Francuskoj. Zbog toga su u proceduru uputili novi zakon o oporezivanju, koji bi trebao biti mnogo veći za bogataše i osobe koje zarađuju više od milion eura godišnje. Usvajanje ovog zakona očekuje se najesen. Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi je odgovorio i na ovo pitanje.

"Poštujemo zakone Francuske. To smo radili u prošlosti, radimo danas i radit ćemo u budućnosti. Dolazak Ibrahimovića je pozitivan za PSG i za francusku ligu", bio je Al-Khelaifijev komentar na kritike Vlade Francuske.

Ministrica Fourneyron je izjavila i da "astronomske cijene daju pogršenu sliku o današnjem nogometu, kojem fali mnogo zakonskih rješenja