Zlatan ostvario još jedan san
162

PSG predstavio Ibrahimovića i Verattija

Totalsport
Zlatan Ibrahimović sjajno dočekan u Parizu (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović sjajno dočekan u Parizu (Foto: AFP)
"Ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri, još jedan moj ispunjeni san", izjavio je u srijedu pri predstavljanju javnosti na Parku Prinčeva novi PSG-ov nogometaš, Zlatan Ibrahimović...

Sportski direktor pariškog kluba, Brazilac Leonardo Araujo, najprije je pred novinare doveo 19-godišnjega minijaturnog talijanskog napadača Marca Verrattija (165cm), dosadašnjeg nogometaša Pescare koji je potpisao petogodišnji ugovor.

Nakon 12 miliona vrijednog pojačanja za budućnost, predstavio je Leonardo ono 20 miliona teško za sadašnjost. Pred stotinjak okupljenih novinara Leonardo je izvijestio da je sa švedskim 31-godišnjim centarforom potpisan trogodišnji ugovor nakon što je Ibrahimović u srijedu ujutro prošao ljekarski pregled. Leonardo nije rekao ali francuski mediji izvještavaju da će Zlatan igrati za godišnju plaću od 14 miliona eura.

"Želio bih se zahvaliti PSG-u, a posebno Leonardu, na sjajnom poslu koji su obavili. Ovaj je klub nešto što je izgledalo nemoguće učinio mogućim. Vrlo sam sretan što sjedim ovdje pred vama i što sam, nakon toliko pregovaranja, napokon postao PSG-ov igrač", rekao je Ibrahimović nastavivši:

"PSG ima vrlo interesantan projekt te niti trenutka nisam dvojio da li doći ili ne. Dapače, od početka je dolazak bio ono što sam priželjkivao. Želim biti dio ovog kluba za koji sam prilično siguran da će pisati povijest. Došao sam ovamo osvajati trofeje i uvjeren sam da ću to i činiti. Priključujem se timu snova, igračima koji će dati sve za pobjedu i s kojima želim igrati. Već prije mene ovdje je bilo sjajnih nogometaša. Stvara se ovdje velika ekipa. Ko ne bi želio biti njenim dijelom?", upitao je Ibrahimović.

"Došao je u klub malo prije mene i najbolji odbrambeni nogometaš na svijetu, Thiago Silva. Koliko je dobar? Tako dugo dok mi on čuva leđa, ne moram strahovati. U Milanu me niko ni na šta nije tjerao. Dolazak u PSG bila je isključivo moja odluka. Želio bih se zahvaliti Milanu. To je klub koji mi je vratio osmijeh na lice nakon razočaravajuće sezone u Barceloni. Također, u Milanu mi nimalo nisu otežavali dolazak u PSG. Želim im sve najbolje u budućnosti", zaključio je Šveđanin koji je, nakon Malmöa, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone i Milana, pronašao i sedmog poslodavca.