{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 300 djevojčica pokazalo nogometne vještine u Sarajevu

25.6.2013. u 22:28
3
2
Više od 300 djevojčica pokazalo nogometne vještine u Sarajevu
3
Na pomoćnim terenima stadiona Asim Ferhatović Hase danas je počeo drugi festival ženskog nogometa pod parolom "Da ženskom nogometu", na kojem se više od 300 djevojčica nadmetalo u različitim nogometnim vještinama.
Otvarajući ovu manifestaciju generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković između ostalog je rekao: "Vaše prisustvo u ovolikom broju dokaz je popularnosti nogometa i među ženskom populacijum. Nogomet je otvoren za sve, bez obzira na pol, rasu, nacionalnu pripadnost".

Na otvaranju festivala prisutnima se obratila i FIFA instruktor Anja Palušević: „Drago mi je vidjeti ovoliko cura i nadam se uspjehu nogometa u BiH.“

Jedna od učesnica festivala je i Slavica Jović, petnaestogodišnja nogometašica Proletera iz Teslića: "Veoma je zabavno. Stekli smo nova prijateljstva i drago mi je što sam tu. Nadam se da ću doći ovdje i iduće godine".

Zadovoljan manifestacijom je i trener ŽOFK Gradina Nedžad Bajrović: "Super je što je ovo krenulo. Nadam se da će ovakvih manifestacija biti i narednih godina kako bi se što više djevojčica uključilo u nogomet koji nije samo muški sport".

Džana Đordić, trener ŽNK Čelik rekla je: "Ovo je lijepo iskustvo za trenere, a pogotovo za djevojčice koje stiču nova prijateljstva. Nadam se uspjehu ovih mladih igračica".

Festival ženskog nogometa završava se u srijedu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: