Nogomet
292

Vincent Tan: FK Sarajevo dobro ide, možemo biti prvaci

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Malezijski milijarder Vincent Tan, vlasnik Cardiff Citya i Fudbalskog kluba Sarajevo, nastavio je širiti svoje fudbalsko carstvo, te najavio investiranje u belgijski klub Kortrijk.

Tan je kazao da se nada kako će njegova ulaganja unaprijediti Kortrijk uz minimalne promjene, ali i da razmatra mogućnost ulaganja u novi stadion, te da je sretan što ima priliku najaviti investiranje u četvrti klub.

"Vrlo sam sretan što mogu saopćiti da smo postigli dogovor s dioničarima da uzmemo većinski udio u ovom klubu“, rekao je Tan za kojeg se vjeruje da će u ovaj klub uložiti 5 miliona eura.

Kazao je da je investicija profitabilna, što je rijetkost u fudbalskom poslovanju.

"Oni imaju dobru upravljačku politiku tako da moram reći da smo vrlo zadovoljni što smo mogli imati veliki ulog“, kazao je Tan.

Tan je dodao da je njegova prva investicija bila u Cardiff City gdje je mnogo naučio, te je podsjetio da Cardiff nije bio u Premier ligi 51 godinu da bi 2013. godine nakon njegovih ulaganja bio promovisan.

"Nažalost, ostali smo samo godinu dana u Premier ligi jer je to teška liga“, kazao je Tan.

On je podsjetio i da je njegova sljedeća investicija bila u FK Sarajevo.

"Njima sada ide dobro, a ako dobijemo posljednje dvije utakmice možemo biti prvaci bosanske lige“, rekao je Tan.

Malezijski milijarder Vincent Tan je, uz engleski klub Cardiff City, postao većinski vlasnik i Fudbalskog kluba Sarajevo 2013. godine.