Nogomet
0

Villas-Boas raskinuo sa Portom i dolazi u Chelsea?

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AP)
Andre Villas-Boas (Foto: AP)
Trener Porta Andre Villas-Boas otvorio je sebi put ka nogometnom klubu Chelsea raskidom ugovora sa portugalskim prvakom Portom, piše portugalska novinska agencija Lusa.

Prema pisanju Luse, Villas-Boas je faksom obavijestio Porto da raskida ugovor na način da će sam otkupiti svoj ugovor, vrijedan 15 miliona eura. Ništa još nije službeno potvrđeno od strane Porta.

To bi gotovo sigurno značilo da je 33-godišnji Portugalac novi trener londonskog Chelseaja koji je nakon otkaza Carlu Ancelottiju u potrazi za novim trenerom.

Iako se ni Chelsea još nije oglasio, nagađa se da je Villas-Boasu ponuđeno 5 miliona eura po sezoni, te da bi Portugalac sa sobom u klub mogao dovesti i Kolumbijca Radamela Falcaoa. Villas-Boas je u prvoj sezoni na klupi Porta osvojio Portugalsko prvenstvo, kup i Evropsku ligu, te je ujedno postao i najmlađi trener u historiji kojem je to pošlo za rukom.

Ukoliko se informacija portugalskih medija ispostavi tačnom, bit će to jedan od najzvučnijih i "najčudnijih" trenerskih transfera u historiji nogometa.