Nogomet
0

Villas-Boas: Moj su izazov pobjede i samo pobjede

Totalsport
Najmlađi trener u historiji Premierlige, 33-godišnji Portugalac Andre Villas-Boas, u srijedu je predstavljen na Stamford Bridgeu kao novi trener Chelseaja.

"Nema nikakve sumnje da glavnim izazovom u Chelseaju smatram nastavak pobjeđivanja. Osoba sam koja je gladna uspjeha i zauvijek želim ostati takav", izjavio je mladi trener, koji inače nikad nije igrao nogomet na bilo kakvom takmičarskom nivou, za Chelsea TV.

"To je ono najbitnije: nebitan je moj dolazak, bitno je da klub nastavi s uspjesima. Volio bih da svi skupa u klubu razmislimo što je napravljeno u prošlih šest godina i što bi moglo biti napravljeno u šest sljedećih.

Nemojte očekivati nešto od samo jednog čovjeka. Očekujte dinamičan kolektiv koji djeluje zajednički. Od navijača, preko ekipe koju će ta navijačka atnmosfera hraniti, do novog načina komuniciranja i novog načina vođenja", poručio je Villas-Boas.

Mladom je treneru, kojeg je tadašnji trener FC Porta Bobby Robson zaposlio u skautskoj službi kluba kao 16-godišnjaka nakon što ga je ovaj, inače njegov ondašnji susjed, zadivio poznavanjem nogometa i engleskog jezika u jednom spontanom razgovoru na ulici, okolina u koju je došao vrlo poznata. Radio je već u Chelseaju kao pomoćnik Joseu Mourinhu u vrijeme njegova stolovanja.