Oduševljen dolaskom u Chelsea
0

VIDEO / Villas-Boas: Ovo je posao mojih snova

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: Reuters)
Andre Villas-Boas (Foto: Reuters)
Najmlađi trener u historiji Premierlige, 33-godišnji Portugalac Andre Villas-Boas, tvrdi kako će voditi Chelsea na demokratski način.

"Nisam diktator. Potičem slobodu izbora u nogometu. Jako mi je važna kreativnost kod mojih igrača u timu. Volim nepredvidljivost u igri. Čvrsto vjerujem da svaki igrač mora imati mogućnost izraziti svoj puni potencijal u igri, mora imati mogućnost donositi odluke tokom igre", kazao je Villas-Boas, koji je prošle sezone, dok je vodio Porto, postao najmlađi trener u historiji koji je osvojio neki evropski trofej (Evropsku ligu). Uz taj naslov, osvojio je i duplu krunu, prvenstvo i Kup Portugala.

Villas-Boas je priznao kao je dolaskom u Chelsea dobio posao svojih snova, koji će mu, kako se nada, omogućiti da u potpunosti razvije svoj trenerski potencijal.

"Ovaj posao je sve ono što sam uvijek želio. Prihvatam da ljudi mogu gledati na potez mojih poslodavaca da uposle nekoga tako mladog kao na kockanje. No, mene zanima samo uspjeh. Imam očekivanja i želim izgraditi uspješnu karijeru. Želio sam istražiti jednu drugu ligu i okušati se u drugačijem društvenom i kulturnom okruženju. I ovdje želim osvajati trofeje", izjavio je Villas-Boas.