Dovodi Falcaoa i Moutinha
0

Andre Villas-Boas je novi trener Chelseaja

Sarajevo-x.com
Andre Villas-Boas
Andre Villas-Boas
Zvaničnici Chelseaja su napokon postigli dogovor sa mladim portugalskim trenerom Andreom Villasom-Boasom koji se trenutno nalazi na odmoru. Preostalo je završiti samo formalnosti, javlja Daily Mail.

Villas-Boas je nakon dogovora sa Chelseajem nastavio uživati u svom odmoru. To znači da neće otputovati u London, nego će delegacija Chelseaja u srijedu najvjerovatnije biti poslana njemu kako bi se završile neke formalnosti.

Plan Chelseajevih zvaničnika je da novog trenera zvanično predstave početkom sljedećeg mjeseca, nakon što provede nekoliko dana s igračima na treningu.

Brz napredak dogovora se dogodio u utorak kada je Porto unaprijedio pomoćnog trenera Vitora Pereiru u glavnog trenera. Iz portugalskog kluba je saopćeno da je aktivirana klauzula u Andreovom ugovoru, te da je Chelsea isplatio 13,2 miliona funti, nakon čega je njegov ugovor s Portom prestao važiti.

Villasu-Boasu će ovo biti drugi "mandat" u londonskom klubu. U prvom je bio asistent svom sunarodnjaku Joseu Mourinhu. Novi trener Chelseaja želi dovesti Falcaoa i Joaoa Moutinha, dvojicu ključnih igrača koji su najzaslužniji za trostruku krunu Porta protekle sezone.

Predsjednik Porta Jorge Nuno Pinto da Costa je u utorak navečer odredio cijenu za ove igrače, tako da Falcao vrijedi 26,5 miliona funti, a Moutinho 35,5 miliona.

Pinto je rekao da je Chelsea prvi put kontaktirala njihovog trenera prošlog mjeseca.

"Kada je Andre otišao u London prije mjesec dana, pitao sam Pereiru da li je spreman da preuzme Porto", rekao je Pinto.

Moutinho igra na poziciji centralnog veznog igrača, a Chelsea također ne odustaje od dovođenja Tottenhamovog igrača Luke Modrića. Ponuda za hrvatskog reprezentativca od 22 miliona funti će se vjerovatno povisiti.

Villas-Boas je ranije izjavio da je London grad u kojem on može živjeti savršenim životom.