Nogomet
0

Villas-Boas: Nismo primili ponudu adekvatnu Modrićevom talentu

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
"Situacija s Lukom Modrićem je teška", izjavio je Andre Villas-Boas, menadžer Tottenhama, aludirajući na činjenicu da hrvatski reprezentativac nije učestvovao na američkoj pripremnoj turneji Spursa.

Revoltiran činjenicom da ga klub uporno odbija prodati u Real Madrid, Modrić je odlučio ne otputovati sa saigračima u SAD. Individualno je trenirao u u londonskom trening-kampu premierligaškog kluba. Portugalski stručnjak ocijenio je kako je u pitanju teška situacija i za igrača i za klub. Podsjećamo, Tottenham ne odustaje od ideje da Modrića neće prodati za manje od 40 miliona funti.

"Teška situacija. Modrić mora raditi na podizanju svoje fizičke spreme, ali riječ je o nogometašu golemog talenta. Najvažnije je trezveno analizirati njegovu trenutnu situaciju, procijeniti njegovo mentalno stanje i mogućnost za povratak u ekipu. Činjenica je da nismo primili niti jednu ponudu koja je finansijski adekvatna njegovom velikom talentu", veli Villas-Boas.

"Moram o tome razgovarati s Lukom. Vjerujem da će to shvatiti, jer je u pitanju dobar profesionalac koji je uvijek služio Tottenhamu na najvišem nivou. Nadam se da ćemo ga brzo dobiti nazad u ekipu. Ako ne, nastavit ćemo pratiti njegovu situaciju, kako napreduje na individualnoj bazi.

Modrić je profesionalac. U idealnim uvjetima, on bi sada bio s ekipom. Što se tiče njegovog odbijanja odlaska na američku turneju, treba podsjetiti da igrači imaju odgovornost prema klubu", rekao je Villas-Boas, čiji je klub kaznio Modrića oduzimanjem plaće za dvije sedmice.

"Modrić će, siguran sam, shvatiti da je ovo teška situacija i za njega i za klub. Ponude koje trenutno imamo za njega ne dosežu standarde koje smo postavili", zaključio je menadžer Spursa.