Stoke City - Chelsea 0:0
0

Villas-Boas debitovao remijem, Begović odličan

Totalsport
Nogometaši Chelseaja neuvjerljivo su otvorili novu premierligašku sezonu, remijem bez golova (0-0) na gostovanju kod Stoke Cityja na Britanniji.

Bila je to debitantska premierligaška utakmica za novog trenera Chelseaja Andre Villas-Boasa, a tokom nje je itekako bilo očito koliko "bluesima" nedostaje maštovitosti i kreativnosti u veznom redu.

Chelsea nije imao problema s dolaskom do šesnaesterca Stokea, ali tu su njihovi pokušaji podvaljivanja zadnjeg pasa i ubacivanja odbijali od čvrstog odbrambenog bedema domaćina. Villas-Boas je krenuo u vrhu napada s Fernandom Torresom i Salomonom Kalouom, u nastavku je uveo i Nicolasa Anelku i Didiera Drogbu, ali bez učinka. Najbliže golu londonski je klub bio u 72. minuti kada je Anelka lobom pokušao pronaći put do mreže, ali je loptu krajnjim naporom golman Stokea bh. reprezentativac Asmir Begović skrenuo u prečku.

Chelsea je bio dominantan u posjedu lopte (66%) i udarcima prema golu (20-6), ali malo im to vrijedi, kada nisu uspjeli stvoriti pravu priliku. Stoke je imao tek jedan udarac u okvir gola, ali menadžer Tony Pulis svakako će biti zadovoljan ostvarenim rezultatom i bodom protiv jednog od najvećih pretendenata za naslov.

Premiership, 1. kolo:

Stoke City – Chelsea 0-0 West Bromwich Albion – Manchester United (17h)