Nogomet
0

Villas-Boas: Abramovič neće platiti bogatstvo da me otjera

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: Reuters)
Andre Villas-Boas (Foto: Reuters)
Portugalski 34-godišnji stručnjak na klupi nogometaša Chelseaja Andre Villas-Boas uvjeren je da neće dobiti otkaz uprkos negativnoj seriji rezultata zbog koje Plavci za vodećim Manchester Cityjem nakon 12 kola zaostaju čak 12 bodova.

Nakon poraza od Liverpoola (1-2) u 12. premierligaškom kolu novinari su Villas-Boasa upitali da li smatra da mu je pozicija ugrožena?

"Vlasnik Roman Abramovič nije platio 15 miliona eura da bi me doveo iz Porta, da bi onda opet platio bogatstvo da me otjera", rekao je Villas-Boas na press-konferenciji nakon utakmice.

Portugalac je preuzeo klupu Chelseaja ljetos potpisavši trogodišnji ugovor, ali kako sada stvari stoje, nakon dvaju uzastopnih domaćih premierligaških poraza (od Arsenala 3-5) pozicija mu je ozbiljno uzdrmana.

"Naumili smo izgraditi nešto novo i klub je posvećen tomu. Klub je posvećen onome što gradimo, a mi smo predani tomu. Ne bježimo od odgovornosti. Nitko ovu godinu ne zove prijelaznom. U igri smo u četiri takmičenja i imamo mogućnost osvojiti sva četiri".

Najmlađi trener u Premiershipu smatra da njegov nedostatak iskustva nije odigrao ulogu u nedavnim neuspjesima kluba.

"Ne shvaćam to kao individualan negativan niz. Mi smo kao klub u negativnom nizu. Moramo to riješiti kao momčad. Nitko ne želi iskusiti poraze".

Komentirao je Chelseajev strateg i velike propuste u odbrani njegove momčadi koja je ove sezone primila već 19 golova u 12 utakmica, uključujući njih 11 na Stamford Bridgeu.

"Broj primljenih golova je nešto šta me brine. Ali vjerujemo našoj odbrani, imamo veliki talent na raspolaganju i vjerujem da ćemo uspjeti sve posložiti