Nogomet
0

Nelson: Abramovič će otpustiti Villasa-Boasa

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši nogometaš Porta i Aston Ville Fernando Nelson smatra da će Andre Villas-Boas sigurno izgubiti posao trenera Chelseaja.

Villas-Boas (34) je ostvario s Chelseajem najgori početak sezone u engleskoj Premierligi otkako je vlasnik kluba Roman Abramovič, zbog čega je Nelson upozorio da ruski milijarder neće biti strpljiv s portugalskim stručnjakom.

"Villas-Boas će biti trener samo do sljedećeg poraza Chelseaja, na utakmici protiv Newcastlea tokom vikenda ili protiv Valencije u Ligi prvaka. Ovo je za njega kritična sedmica i on je svjestan toga", izjavio je Nelson.

Prema njegovim riječima, Abramovič nije imao strpljenja s Joseom Mourihnom zbog čega je sigurno zažalio.

"To je Abramovičeva najveća greška, a ne možete porediti Villas-Boasa sa Mourinhom. Nikad nisam upoznao nekog psihički jakog kao što je Jose. A što se tiče Villas-Boasa, trebao je ostati u Portu. Imao je snažnu ekipu, igrači su znali šta treba da rade. Stvari su se automatski događale. Da je ostao, Porto bi bio među prve četiri ekipe u Evropi. Ali on je otišao prerano u Chelsea", dodao je Nelson.

Klub sa Stamford Bridgea je tek na petom mjestu prvenstvene tabele u Premier ligi sa čak 10 bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem.