Abramovič je svega svjestan
0

Mourinho SMS-ovima ugrožava Villas-Boasa u Chelseaju

Sarajevo-x.com
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Portugalski trener Jose Mourinho je optužen za podrivanje pozicije svog sunarodnjaka Andrea Villas-Boasa u Chelseaju zbog izmjenjivanja SMS-poruka s nogometašima tog kluba.

Obojica su stekli ime u Portu, čiji predsjednik Jorge Nuno Pinto da Costa tvrdi da je Mourinho u kontaktu sa svojim bivšim igračima u Chelseaju. Njegovi komentari su zakomplikovali situaciju, posebno jer su se nedavno pojavile informacije da Mourinho razmišlja o povratku na Stamford Bridge, piše tabloid The Sun. Pinto da Costa je izjavio da nije razočaran učinkom Villas-Boasa.

"Dobro radi, kvalificirao se u osminu finala u Ligi prvaka i još uvijek mu je sve u igri. Imat će on još uspjeha s Chelseajem, jer njegov ugovor ne važi samo jednu godinu. Treba mu vremena da uobliči tim, a ne može to činiti dok igrači, kao što ljudi tvrde, razmjenjuju poruke s Mourinhom. Abramovič je svjestan toga", kaže Pinto da Costa.

Chelsea je platio 14 miliona funti kako bi doveo Villas-Boasa u klub, a Pinto da Costa insistira na tome da on treba zadržati svoj posao ako londonski klub završi među prve četiri ekipe u engleskom prvenstvu.

"Ako ne ostane u Chelseaju, on će biti sljedeći trener u Interu", dodao je predsjednik Porta.