Nogomet
1

Vilanova: Messi je neponovljiv

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
"Činilo se nemogućom misijom postići toliko golova i srušiti Müllerov rekord. No, do kraja godine pred Leom su još tri utakmice. Nadam da će postići još pogodaka", izjavio je trener Barcelone Tito Vilanova.

Čudesni Argentinac donio je pobjedu Barceloni na za njih tradicionalno neugodnom gostovanju kod Betisa u Sevilli. Završilo je 2-1 za Barcelonu, a Messi je dva gola kojima je pretekao Gerda Müllera po broju pogodaka (86-85) postignutih u kalendarskoj godini dao u 16. i 25. minuti.

"Mislim da ovo postignuće dovoljno govori kakav je Messi igrač, iako ima samo 25 godina. Mislim da nakon njega nikad više nećemo gledati takvog igrača", dodao je Vilanova nastavivši:

"Siguran sam da će požnjeti još mnogo uspjeha. Razumije igru u ofanzivnom i u defanzivnom pogledu. S njegovim je rekordima uvijek isto: stalno ih postavlja i onda ih ponovno ruši. No, nemojmo sad kvariti ovaj trenutak. Uživajmo u njegovom rekordu", dodao je.

Podjednakih razloga za uživanje Vilanova nema kad je igra njegove ekipe u Sevilli u pitanju. Real Betis je u drugom poluvremenu deklasirao lidera prvenstva.

"Pokušavali smo suziti teren, te iz kontranapada u drugom poluvremenu postići još pokoji gol. Imali smo par prilika, no istina je da su ih, i to jako dobrih, imali i domaći nogometaši. U prvom smo poluvremenu dominirali, u drugom smo patili daleko više", priznao je.