Nogomet
0

Vialli gura Mancinija na Bayernovu klupu

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Domaći poraz od Bordeauxa (2-0), vjerojatno je označio kraj priče u ovosezonskoj Ligi prvaka bavarskog ponosa, nogometaša Bayerna iz Münchena.

Do kraja takmičenja moraju dobiti obje utakmice (Juventus u Torinu i Maccabi na svom terenu), iako ni to neće biti definitivno dovoljno Bayernu za prolaz. Morat će se u međuvremenu "moliti" i da Bordeaux pobijedi Juventus kao domaćin.

Bayern niti u domaćem prvenstvu ne stoji dobro, imaju zaostatak od četiri boda za vodećim Bayerom, pa nije ni čudo da odavno novi trener Louis van Gaal ne prima pohvale za svoj rad.

Gotovo je sigurno da će uskoro krenuti ozbiljne priče o smjenjivanju nizozemskog stručnjaka koji je u svojoj karijeri, gdje god je bio, uglavnom ostvarivao uspjeh, no na klupi Bayerna se nije snašao.

Gianluca Vialli, nekadašnji talijanski reprezentativac, preporučio je, pak, svog bivšeg saigrača Roberta Mancinija (koji je trenutno bez posla) kao Van Gaalovog nasljednika.

  • Talijan u Bayernu je uvijek asocijacija za uspjeh - komentarisao je Vialli, aludirajući na nekadašnji rad Giovannija Trapattonija.

  • Mancini je bez posla, a Bayernu treba novi čovjek, koji će probuditi taj dobar sastav. Interesantan bi to bio spoj - zaključio je Vialli.

Mancini se nedavno spominjao i kao ozbiljan kandidat za klupu madridskog Reala, koji je samo čekao (možda još uvijek čeka) prvi kiks Čileanca Manuela Pellegrinija.