Gunter Netzer
0

'Van Gaal je najbolje što se Bayernu moglo dogoditi'

Totalsport
Günter Netzer, bivši njemački nogometaš i reprezentativac, koji danas radi kao TV komentaror i hroničar nogometnih zbivanja, nahvalio je Bayernovog nizozemskog trenera Louisa van Gaala.

Netzer je impresioniran Bayernovim predstavama pod vodstvom Van Gaala, kojeg smatra ''pravim čovjekom na pravom mjestu''...

  • Van Gaal je najbolja stvar koja se Bayernu mogla dogoditi. Veliki je trener s nizom kvaliteta. Dokazao je to puno puta u prošlosti. Bayern ima najbolju ekipu u Bundesligi, tu nema nikakve sumnje. Trebalo im je u početku sezone vremena za uigravanje, ali za mene je bilo sasvim jasno da će biti uspješni. Bayern je izraziti favorit za osvajanje naslova u Bundesligi – smatra Netzer, koji je tokom igračke karijere tri godine proveo u madridskom Realu, a za reprezentaciju bivše Zapadne Njemačke igrao je od 1965. do 1975. godine. Mnogi su ga smatrali jednim od najboljih dodavača u historiji.

Inače, Bayern je pod Van Gaalovom palicom završio prvu polovicu njemačkog prvenstva na trećem mjestu, s dva boda manje od vodećeg Bayera, dok je u Ligi prvaka plasman u osminu finala izborio tek zahvaljujući pobjedi u zadnjem kolu u Torinu protiv Juventusa 4-1.