Nogomet
20

Velkoski: Utakmica protiv Veleža je smjernica kako Sarajevo treba igrati

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Fudbaleri Sarajeva gostovati će Slaviji u sklopu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Utakmica se igra u srijedu, 21. oktobra, sa početkom u 15 sati.

Dvostruki strijelac u pobjedi Sarajeva nad Veležom, Krste Velkoski, istakao je da Sarajevo želi u narednu rundu takmičenja te da vjeruje da klub može proći dalje.

"Smatram da smo odigrali jednu odličnu utakmicu protiv Veleža. Imali smo veliki broj prilika, nismo dozvolili protivniku da uspostavi svoju igru i na kraju smo zasluženo pobijedili. Utakmica protiv Veleža je smjernica, kako treba da igra Sarajevo, a naravno, siguran sam da će igra biti još bolja u proljetnom dijelu prvenstva, jer će tereni biti znatno bolji i uslovniji za igru”, kazao je Velkoski, osvrnuvši se i na utakmicu protiv Slavije:

“Slavija je u dosadašnjem toku prvenstva pokazala da se radi o odličnoj ekipi, pogotovo kada igraju na svom terenu, tako da nas očekuje teška utakmica. Svaki pojedinac, koji bude sutra izašao na teren mora dati svoj maksimum, kako bi ostvarili povoljan rezultat pred revanš.”

Prva utakmica osmine finala Kupa između Sarajeva i Slavije igrati će se sutra, sa početkom u 15 sati, a uzvratna utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” je na rasporedu 4. novembra tekuće godine.