Nogomet
122

Ješić: Sarajevo mora igrati na svom nivou; Kadušić: Očekujem pobjedu protiv Veleža

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 12. kola BHT Premijer lige u kojoj Bordo ekipa dočekuje Velež. Novinarima obratili šesf stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić te nogometaši Almir Bekić i Advan Kadušić.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Sarajevo utakmicu s Veležom ne dočekuje u punom sastavu.

"Imamo dosta problema sa povrijeđenim igračima. Oporavio se Almir Bekić, dok ostali treniraju odvojeno. Harmony Ikande se još uvijek oporavlja. Nećemo nikog priključiti ekipi prije vremena, jer se njihova povreda može produžiti. Svaki nam igrač treba, ali nećemo rizikovati. Igrači se vraćaju onda kada se potpuno oporave", izjavio je Ješić.

Obećao je da će Bordo ekipa igrati bolje u nastavku prvenstva.

"Ne plašimo se nikog. Pauza je dobrodošla, trudit ćemo se da uradimo što više i skupimo što više bodova do kraja polusezone. Sarajevo će igrati sve bolje i bolje. Za svaku utakmicu se spremamo kao da je najvažnija i najteža. Nikog nećemo potcijeniti, ali ni precijeniti. Sarajevo mora igrati na nivou svog kvaliteta, a to još nismo učinili. Ima mjesta za poboljšanja", rekao je trener FK Sarajevo.

O suspenziji stopera Milana Stepanova nije želio mnogo govoriti.

"Suvišno je gubiti vrijeme na igrače koji nisu u trenažnom procesu. Milan Stepanov je i dalje suspendovan i neće raditi s ekipom. Ne bih ulazio dublje u to", kazao je Ješić.

Ekipa se dobro spremila za Velež.

"Skauti rade na visokom nivou, pa znamo dosta o Veležu. Ipak, važno je kako mi igramo", jasan je bio Ješić.

Almir Bekić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Almir Bekić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nakon trenera se novinarima obratio prvotimac Almir Bekić, koji je prvo poželio brz oporavak golmanu Mateju Delaču, kao i sreću mladom čuvaru mreže Emiru Plakalu. Potom je prokomentarisao narednog protivnika Sarajeva, ekipu Veleža.

"Velež je neugodna ekipa, iako to nije pokazala dosad. Respektujemo svaklog protivnika i izgarat ćemo na terenu svih 90 minuta", rekao je Bekić.

Advan Kadušić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Advan Kadušić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Mladi nogometaš Sarajeva Advan Kadušić očekuje sva tri boda protiv Rođenih.

"Bolja smo ekipa od Veleža i odradit ćemo utakmicu na najbolji način. Očekujem nova tri boda", jasan je bio Kadušić.

Utakmica se igra u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 15:00 sati.