Nogomet
54

Vejnović uoči susreta sa Sarajevom: U Lukavici protiv Slavije niko nije favorit

Piše: D. B.
Nogometaši Slavije će u četvrtak u okviru 7. kola BHT Premijer lige na svom terenu ugostiti aktuelnog šampiona BiH ekipu Sarajeva. Igrač kluba iz Lukavice Nemanja Vejnović se nada bodovima.

"Fokusirali smo se na fizičku spremu, a imali smo i slobodna dva dana nakon utakmice s Travnikom. Mogu reći da smo u dobroj formi, ekipa je odlično radila. Podigli smo formu u odnosu na početak prvenstva", izjavio je Vejnović za portal Klix.ba.

Slavija nakon šest odigranih kola ima devet osvojenih bodova i trenutno je na šestom mjestu na tabeli.

"Mislim da je devet bodova dobar učinak, posebno kad se u obzir uzme loš start prvenstva. Moglo je biti i više bodova da smo odigrali bolje protiv Veleža i Slobode na svom terenu, ali dobro, nadoknadili smo izgubljeno u gostima", rekao je nogometaš Slavije.

Sedmo kolo donosi susret sa Sarajevom u Lukavici.

"Protiv Sarajeva nemamo šta izgubiti, a možemo mnogo dobiti kada je riječ o bodovima i samopouzdanju. Uz pravi pristup možemo parirati Sarajevu i izboriti pobjedu. Sarajevo nije u sjajnoj formi, mada je favorit na papiru. Ipak, u Lukavici protiv Slavije niko nije favorit. Cilj nam je u ovoj utakmici da ostanemo neporaženi", jasan je bio Vejnović.

U Slaviji su analizirali protivnika i spremno dočekuju utakmicu.

"Naša ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu, pa igrači ne poznaju Sarajevo najbolje, ali smo pratili dešavanja u proteklih nekoliko mečeva. Gosti imaju dosta vrhunskih igrača, ali je naša šansa domaći teren, navijači, kao i borbenost i kolektiv. Ipak, trebamo biti oprezni, pojedinci u Sarajevu mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku", kazao je dvadesettrogodišnji nogometaš.

On je jedan od najboljih igrača tima iz Lukavice u ovoj sezoni.

"Zadovoljan sam svojom igrom do sada, kao i učinkom. Prekomandovan sam na poziciju veznog igrača i dobro sam se snašao. Postigao sam gol i upisao dvije asistencije. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu i biti strijelac protiv Sarajeva. Ipak, najvažnije je da odigramo dobru utakmicu", istakao je Vejnović.

Cilj Slavije u ovoj sezoni je da izbori opstanak.

"Siguran sam da ćemo i naredne sezone igrati Premijer ligu. Imamo problema s viškom stranaca, ali je prvenstvo dugo i svi će imati priliku da se dokažu", izjavio je prvotimac Slavije.

Izdvojio je favorite za titulu ove sezone.

"Zrinjski i Široki Brijeg su najozbiljniji kandidati, a Sarajevo i Željezničar će uhvatiti priključak", završio je Vejnović.

Utakmica Slavija - Sarajevo se igra u četvrtak od 16:30 sati.