Totalno neočekivano
33

Veliko iznenađenje u Minhenu: Bayern pronašao nasljednika Thomasa Tuchela

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema informacijama njemačkih medija, najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe minhenskog Bayerna je aktuelni sleektor Austrije Ralf Rangnick koji bi u sljedećim danima trebao biti ustoličen na mjesto trenera najvećeg njemačkog kluba.

Kako piše tz.de, nakon što su propali pregovori sa Xabijem Alonsom koji je odlučio ostati u Leverkusenu kao i Julianom Nagelsmannom koji ne želi napustiti reprezentaciju Njemačke, Bavarci su se okrenuli aktuelnom selektoru Austrije.

U slučaju njegovog pozitivnog odgovora, Rangnick će nakon Evropskog prvenstva preuzeti klupu najtrofejnijeg njemačkog kluba koji je ove sezone ostao bez titule prvaka Njemačke poslije 11 uzastopnih trofeja.

"Želimo dovesti novog trenera što je brže moguće, ali ne smijemo srljati", rekao je sportski direktor Bavaraca Max Eberle u subotu tokom gostovanja na ZDF-u.

Rangnick ima bogato iskustvo iz Bundeslige gdje je vodio Hoffenheim, Schalke i RB Leipzig te se u Sabener Strasse nadaju da će biti pravi izbor za novog trenera minhenskog velikana.

U slučaju da se Rangnick ipak predomisli i odluči da nije pravo vrijeme za preuzimanje Bayerna, Bavarci će se okrenuti Robertu de Zerbiju za koga Brighton želi 14 miliona eura, a poseban problem pravi i to što bi Italijan u Njemačku poveo i cjelokupni stručni štab koji se sastoji od osam ljudi.

Ipak, za dolazak Rangnicka je i Karl-Heinz Rummenigge, a njegova riječ se izuzetno poštuje na Allianz Areni pa nema sumnje da je njegov dolazak u Minhen veoma blizu.