Bolji od Švicaraca
381

Veliki uspjeh Crvene zvezde: Drugi put uzastopno igrat će Ligu prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde drugi put uzastopno plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su u dvomeču play-offa bili bolji od švicarskog Young Boysa. Nakon što je u Bernu bilo 2:2, večeras je na Marakani bilo 1:1 pa su zbog gola više postignutog u gostima našli svoje mjesto među elitom.

U prvom poluvremenu igralo se izuzetno oprezno i sa što manje rizika s obje strane pa je izostalo onih pravih velikih prilika za postizanje gola.

Vrijedi izdvojiti jedino šansu Aebischera iz 34. minuti, ali je Zvezdin golman na vrijeme reagovao i odbranio mu šut pa tako nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu.

U nastavku su Švicarci krenuli na sve ili ništa i zbog toga su stvorili veliki broj dobrih šansi. Tako je Assale dobro šutirao u 57. minuti, ali je Borjan dobro odbranio, dok je dvije minute kasnije iz dobre situacije neprecizan bio Lotomba.

Odmah poslije uslijedila je kazna. Rodić je lijepo centrirao, a Vukanović glavom zatresao mrežu švicarske ekipe za eksploziju emocija na Marakani.

Ponovo je Young Boys krenuo žestoko, dobru šansu propustio je Fassnacht u 64. minuti, a do izjednačenja su stigli osam minuta prije kraja meča. Ben je zatresao svoju mrežu i dao nadu gostima za prolaz. Ipak, Crveno-beli su izdržali sve nalete i na kraju proslavili veliki uspjeh - plasman u grupnu fazu Lige prvaka, drugi put uzastopno.