Uhapšeno 40 gostiju
325

Veliki neredi u Milanu: Navijači Dinama nacistički salutirali, jedan izboden ispred stadiona

D. P.
Nacističko salutiranje BBB-a (Foto: Screenshot)
Nacističko salutiranje BBB-a (Foto: Screenshot)
Utakmicu Milana i Dinama u drugom kolu Lige prvaka pratili su navijački neredi, a na kraju su rezultirali povrijeđenim navijačem iz Zagreba koji je dobio ubodnu ranu.
U Milano je stiglo skoro 4.000 navijača Dinama koji su pravili odličnu atmosferu tokom utakmice. Međutim, prije početka susreta napravili su scene koje su brzo odjeknule širom svijeta.

Grupa od nekoliko stotina Bad Blue Boysa salutirala je nacistički u korteu kojim su krenuli prema stadionu San Siro. Video je šokirao brojne svjetske medije koji su prenijeli vijest.

[TWITTER]1570100022942769156[/TWITTER]

No, neredi su se nastavili i nakon što su stigli do stadiona San Siro. Italijanska novinska agencija Ansa objavila je da je grupa ljudi napala navijače Dinama te da je jedan zadobio povrede nanesene oštrim predmetom.

Ansa prenosi da je 39-godišnji navijač Dinama izboden nožem u stražnjicu, nakon čega je prevezen u bolnicu. Na svu sreću, navijač Modrih nije životno ugrožen.

Italijanska policija je tokom dana zaplijenila dimne bombe, teleskopsku palicu te brojne oštre predmete i noževe od navijača Dinama. Čak 40 hrvatskih državljana je uhapšeno i odvedeno na identifikaciju.

Od njih 40, 20 ih je dobilo zabranu dolaska na stadion. Italijanska policija odlučila je osloboditi cijelu tribinu za navijače Dinama, odnosno nisu dozvolili da u sektoru ispod Bad Blue Boysa bude domaćih navijača.