Josep Guardiola
0

"Veliki dio sedmice ćemo se mentalno pripremati za Manchester"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Iduće subote će na Wembleyju nogometaši Barcelone i Manchester Uniteda odlučiti o tome tko je novi evropski prvak i ko će na tom tronu naslijediti milanski Inter.

Barcelona je još ranije osigurala naslov prvaka u španskoj Primeri, pa je njihov trener Josep Guardiola mogao odmarati one najbolje igrače tokom zadnjih utakmica u prvenstvu. Istu je taktiku primijenio u subotu kada je Barcelona gostovala u zadnjem kolu Primere kod Malage i pobijedila 3-1.

"Pobjede su uvijek lijepe i bitne, bez obzira dogode li se u super važnim utakmicama ili kao ovom prilikom kod Malage", rekao je Guardiola.

Sve najveće zvijezde katalonske ekipe u subotu su dobile slobodno.

"Najveća dobit je ta što u London putujemo svi spremni i zdravi. Izbjegli smo povrede na kraju sezone, a tome je pomogla činjenica što smo mnoge mogli i odmarati. Slijedi nam totalno prebacivanje fokusa na Manchester United, iako smo već neko vrijeme u tom filmu", rekao je katalonski strateg i precizirao:

"Mislim da ćemo veliki dio sedmice posvetiti mentalnoj pripremi za tu utakmicu. U Londonu nas čeka zahtjevan suparnik, odlična i iskusna ekipa. Iskreno, moram priznati da je za nas Primera najveće takmičenje i prvenstveno smo sretni što smo tamo prvi. Liga prvaka je najeksponiranije takmičenje, u tom finalu će nas gledati cijeli svijet i zato želimo na pravi način predstaviti sebe, ali i naš španski nogomet", zaključio je popularni Pep.