Evropska liga
128

Velika pobjeda Dinama u Trnavi, očajni Milan i 11. uzastopni trijumf Arsenala

Piše: K. H.
Ekipa Dinama iz Zagreba upisala je treću pobjedu u grupnoj fazi Evropske lige, a oni su u okviru 3. kola porazili Spartak u Trnavi sa 2:1. U susretima od 19:00 sati pobjedu je upisao i Arsenal, dok je Milan kao domaćin poražen od Betisa.

Dinamo je bolje otvorio meč, bio je bolji protivnik na terenu, ali je u 32. minuti Spartak stigao do vodstva pogotkom Ghorbanija. To je bio rezultat prvog poluvremena, a u 65. minuti Dinamo je preko Gavranovića stigao do poravnanja.

Modri su nastavili s napadima prema golu Slovaka, a to im se isplatilo u 77. minuti kada Oršić pogađa za 2:1, kruniše preokret gostiju i donosi veliku pobjedu svojoj ekipi.

Izet Hajrović na terenu je proveo 73. minute, dok je Amer Gojak odigrao čitav meč.

Arsenal je kao gost upisao 11. uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, a ekipa Unaija Emeryja danas je savladala Sporting u Lisabonu s minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je Danny Welbeck u 77. minuti susreta.

Milan je na svom San Siru još jednom razočarao svoje navijače, a ekipa koju s klupe predvodi Gennaro Gattuso poražena je od Betisa sa 2:1. Sanabria je doveo goste iz Španije u vodstvo u 30. minuti, a na 2:0 je povećao Le Celso prelijepim pogotkom u 54. minuti. Utješni pogodak za Milan za konačnih 2:1 postavio je Cutrone u 83. minuti.

Salzburg je na svom terenu bez većih problema bio bolji od Rosenborga, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:0. Domaći su preko Dabbura u 34. minuti stigli u vodstvo, Wolf je u 53. povećao na 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Dabbur s bijele tačke u 59. minuti.

Ovaj meč sudio je bh. sudija Irfan Peljto, a on je pokazao tri žuta kartona.

Smail Prevljak u igru je ušao u 72. minuti, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Sigurnu pobjedu upisao je i Leipzig koji je sa 2:0 bio bolji od Celtica. Ekipa iz Bundeslige do pobjede je stigla s dva brza pogotka u 31. i 35. minuti, a strijelci su bili Cunha i Bruma.

Ostali rezultati:

AEK Larnaca - Ludogorets 1:1 Anderlecht - Fenerbahce 2:2 Dudelange - Olympiakos 0:2 Kopenhagen - Slavia Prag 0:1 Qarabag - Vorskla 0:1 Zenit - Bordeaux 2:1 Zurich - Bayer 2:1