|

Velid Imamović postaje prinudni upravnik NSBiH?

Velid Imamović postaje prinudni upravnik NSBiH?
0
S
Sarajevo-x.com
2.11.2010. u 08:46
30
komentara
0

dijeljenja
Velid Imamović postaje prinudni upravnik NSBiH? Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Fotoservis)
U radnu posjetu Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NSBiH) jučer je stigla visoka delegacija FIFA-e, koju predstavljaju Geoffrey Thompson, te saradnici Eva Pasquier i Dimitar Stojmenovski, dok su predstavnici UEFA-e Allan Hansen, Marcel Benz, Muhammed Taa i Simon Patrik.
Obje visoke delegacije održale su sastanak sa svim uposlenicima bh. kuće fudbala na kojem se razgovaralo o problemu glomaznosti administracije.

FIFA-in ekspert, Makedonac Dimitar Stojmenovski na sastanku je govorio o načinima rješavanja aktuelnog problema, a zaključak je da se administracija krovne nogometne kuće u našoj zemlji mora drastično smanjiti.

Kako piše SCsport.ba, FIFA ima namjeru našem Savezu u pismenoj formi dostaviti sistematizaciju radnih mjesta, što će NSBiH morati provesti u djelo.

Na narednim sastancima će predstavnici UEFA-e i FIFA-e sa čelnim ljudima Saveza razgovarati o statutarnim promjenama, odnosno ukidanju Predsjedništva i imenovanju jednog predsjednika.

Iz FIFA i UEFA su najavili mogućnost imenovanja prinudnog upravnika u našem Savezu, a to bi mogao biti Velid Imamović, iz sekretarijata na međunarodne odnose, koji je ujedno i UEFA-in delegat.

Ovu informaciju predstavnici FIFA i UEFA trebali bi prezentirati našim nogometnim vlastodršcima na sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za srijedu, 3. novembra.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...