{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velid Imamović postaje prinudni upravnik NSBiH?

S
2.11.2010. u 08:46
0
30
Velid Imamović postaje prinudni upravnik NSBiH?
0
Velid Imamović postaje prinudni upravnik NSBiH?
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Fotoservis)
U radnu posjetu Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NSBiH) jučer je stigla visoka delegacija FIFA-e, koju predstavljaju Geoffrey Thompson, te saradnici Eva Pasquier i Dimitar Stojmenovski, dok su predstavnici UEFA-e Allan Hansen, Marcel Benz, Muhammed Taa i Simon Patrik.
Obje visoke delegacije održale su sastanak sa svim uposlenicima bh. kuće fudbala na kojem se razgovaralo o problemu glomaznosti administracije.

FIFA-in ekspert, Makedonac Dimitar Stojmenovski na sastanku je govorio o načinima rješavanja aktuelnog problema, a zaključak je da se administracija krovne nogometne kuće u našoj zemlji mora drastično smanjiti.

Kako piše SCsport.ba, FIFA ima namjeru našem Savezu u pismenoj formi dostaviti sistematizaciju radnih mjesta, što će NSBiH morati provesti u djelo.

Na narednim sastancima će predstavnici UEFA-e i FIFA-e sa čelnim ljudima Saveza razgovarati o statutarnim promjenama, odnosno ukidanju Predsjedništva i imenovanju jednog predsjednika.

Iz FIFA i UEFA su najavili mogućnost imenovanja prinudnog upravnika u našem Savezu, a to bi mogao biti Velid Imamović, iz sekretarijata na međunarodne odnose, koji je ujedno i UEFA-in delegat.

Ovu informaciju predstavnici FIFA i UEFA trebali bi prezentirati našim nogometnim vlastodršcima na sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za srijedu, 3. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: