Nogometni savez BiH
0

Završena posjeta delegacije FIFA-e i UEFA-e

FENA
Četveročlana delegacija FIFA i UEFA, predvođena direktorom UEFA za odnose sa nacionalnim asocijacijama Theodore Theodoridisom, nakon jučerašnjeg boravka u Zenici danas je u prostorijama Nogometnog saveza BiH (NS BiH) održala sastanak sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i njegovim saradnicima.

Razgovarano o deblokadi finansijskih sredstava iz UEFA Hat-trick programa. Nakon što su gosti informisani o nizu mjera i aktivnosti preduzetih u 2010. godini na finansijskoj stabilizaciji i konsolidaciji saveza i uspostavljanju kontrole finansijskih tokova, predstavnici NS BiH su obaviješteni da će odluku o eventualnom "odmrzavanju" ovih sredstava donijeti Izvršni komitet UEFA.

Također, na dnevnom redu bila je i reorganizacija administracije. Delegacija FIFA/UEFA je pozdravila usvajanje nove organizacione strukture administracije, prema kojoj će generalni sekretarijat brojati pet odjela.

Od nadležnih organa NS BiH zahtijeva usvajanje i novog pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u skladu sa pomenutom organizacionionom strukturom, na prvoj narednoj sjednici.

Predstavnici FIFA/UEFA su se interesovali i o procedurama vezanim za projekat "Usvajanje novog Statuta", te su istakli da je neophodno intenzivirati predviđene aktivnosti, kako bi do 31. marta ove godine novi Statut NS BiH bio usvojen, čime bi bile izbjegnuta suspenzija saveza u okviru FIFA i UEFA.