Nogomet
0

Velež bolji od Slavije, Olimpic izgubio od Travnika

Piše: Dalibor Bošnjak
Fotografija sa utakmice Olimpic - Travnik (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U okviru 2. kola bh. nogometne Premijer lige, u subotnjem su terminu od 17 sati odigrana četiri susreta. Zvijezda je ugostila Široki Brijeg, Olimpic je bio domaćin Travniku, Velež je dočekao Slaviju, a Sloboda ekipu Kozare. Pobjede su u ovom kolu ostvarili Velež, Travnik, Široki Brijeg i Sloboda.

Olimpic - Travnik 1:2

Iako je Olimpic početkom utakmice imao apsolutnu nadmoć na terenu, ekipa Travnika je ipak došla u vodstvo. Strijelac je bio Bešlija u 35. minuti. Nakon tog gola su Travničani bili opasnija ekipa na terenu. Bešlija je mogao i do drugog pogotka u 43. minuti, ali je njegov lob udarac završio iznad gola domaćih. Prvo poluvijeme je završeno rezultatom 1:0 u korist gostiju.

Gosti su u drugi dio susreta ušli dosta bolje. Iz takve igre su došli i do drugog gola. Svoj drugi pogodak na ovoj utakmici je u 65. minuti postigao Bešlija. Zaostatak Olimpica je u 81. minuti smanjio Kapić. To je bilo sve što su igrači Olimpica mogli učiniti na ovom susretu. Travnik je upisao gostujuću pobjedu rezultatom 1:2.

Zvijezda - Široki Brijeg 0:2

Zvijezda i Široki Brijeg su odigrali ravnopravno prvo poluvrijeme, no nakon greške golmana domaćina Labusa, Zakarić je doveo Širokobriježane u vodstvo u 38. minuti.

U drugom poluvremenu su domaći pokušali izjednačiti rezultat, ali je sve bolja ekipa Širokog Brijega odolijevala napadima. Širokobriježani su drugi gol postigli u 85. minuti nakon što je Mišić asistirao Wagneru. To je ujedno bio i konačan rezultat ove utakmice. Široki je slavio Rezultatom 2:0 na gostovanju kod Zvijezde.

Sloboda - Kozara 1:0

Igrači tuzlanske Slobode su u utakmicu sa Kozarom ušli sa željom da što prije postignu pogodak. Napadima domaćih je uspješno odolijevala odbrana gostiju. Dvadesetak minuta prvog poluvremena se igralo uglavnom na sredini terena. U 42. minuti je Senad Mujić imao sjajnu priliku da dovede Slobodu u vodstvo, ali je ovaj igrač uspio promašiti prazan gol. Igrači Kozare su se orjentisali uglavnom na kontranapade.

U nastavku utakmice su Tuzlaci bili nešto bolji protivnik na terenu. Mešanović je Slobodu doveo u vodstvo u 64. minuti susreta. Ovaj pogodak je Tuzlacima na kraju donio pobjedu i vrijedna tri boda.

Velež - Slavija 3:0

"Rođeni" su od prve minute susreta uspjeli nametnuti svoju igru. Stvarali su prilike pred golom gostiju i poveli u 31. minuti. Strijelac je na asistenciju Durakovića bio Rovčanin. Drugi gol za Velež je postigao Kajtaz u 39. minuti. Domaći su na odmor otišli s prednošću od dva gola.

"Rođeni" su i u drugom dijelu nastavili igrati svoju igru i ugrožavati gol gostiju. U 50. minuti je treći gol za mostarsku ekipu postigao Merzić. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, pa je Velež slavio rezultatom 3:0.