Nova pojačanja u redovima Veleža
1

Velagić: Sa Vladavićem smo postigli dogovor

Klix.ba
FK Velež
FK Velež
Razdoblje uoči novogodišnjih praznika u pravilu je vezano za brojne špekulacije oko dolazaka ili odlazaka u neki klub. U redovima Veleža za javnost vlada velika tišina, što opet ni približno ne odgovara stvarnom stanju i trenutnim aktivnostima kluba.

Razgovori oko eventualnih pojačanja traju već duži period, a kao nikad do sada dosta veliki broj kvalitetnih igrača je u opticaju.

"Ne čudi me takva situacija, jer Velež se za ove dvije godine značajno podigao u organizacijskom i finansijskom segmentu. Rezultate toga, kada je u pitanju prelazni rok, počeli smo već dobijati", ističe Admir Velagić, sportski direktor "Rođenih“ za oficijelnu stranicu FK Velež, koji se istovremeno drži pravila da ništa što nije 100 % dogovoreno ne želi objavljivati.

"Razgovara se sa igračima, a shodno uputama koje smo dobili od trenera za pozicije koje želimo pojačati. Ima tu nekada i nerealnih potraživanja igrača, ali isto tako i uvažimo činjenicu da neki fudbaler uzme kraći period da razmisli, jer eventualno ima mnogo bolju ponudu u inostranstvu. Opet i to je za njih "dvosjekli mač", jer se nama javi ponuda za nekog drugog igrača na njegovoj poziciji. To su sve normalne stvari za prelazni rok", ističe Velagić.

Međutim, prve naznake vezano za pojačanja postaju jasnije. Prvi konkretan dogovor je već postignut. O čemu je riječ pojašnjava Velagić:

"Mi smo već određeno vrijeme imali razgovore sa Admirom Vladavićem. Mislim da je njega zaista nepotrebno predstavljati domaćoj publici. Svi znamo o kakvom kalibru igrača je riječ. Mogu reći da smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo i da bi on trebao pojačati naše redove na proljeće. Kako smo i dogovorili, na igraču je ostalo da završi papirologiju sa svojim dosadašnjim klubom u Češkoj, a što se tiče odnosa Vladavića i Veleža tu je sve dogovoreno. On je igrač o kojem i trener sve zna, tako da ovdje nema nikakvih proba. Mislimo da je to pun pogodak za našu ofanzivnu liniju", naglašava Velagić.