Želi pomoći Rođenim
0

Admir Vladavić ipak ostaje u Veležu do juna

Piše: Dalibor Bošnjak
Admir Vladavić (Foto: fkvelez.ba)
Admir Vladavić (Foto: fkvelez.ba)
Bivši bh. reprezentativac i igrač Željezničara, Red Bull Salzburga, Žiline i Olimpica, Admir Vladavić, ponovo je obukao dres mostarskog Veleža.

Iako je još uvijek član češke Karvine, Vladavić će do juna ostati u Mostaru i pomoći Veležu u proljetnom dijelu takmičenja u BHT Premijer ligi. Prethodno je bilo ponuda za njegove usluge iz češke lige, ali je prevladala njegova želja da ostane u Mostaru barem do ljeta.

"Zadovoljan sam, ostat ću u Veležu do juna. Čekam papire iz Karvine i to je uglavnom to. Kao što sam ranije rekao, imao sam želju ostati u Mostaru i pomoći svom klubu, to ću i učiniti", rekao je Vladavić za portal Klix.ba.

Brzonogi nogometaš je u subotu igrao u prvom poluvremenu prijateljskog susreta Veleža i Širokog Brijega, u kojem su Rođeni poraženi rezultatom 3:1.

Sudeći prema situaciji nakon jesenjeg dijela prvenstva, Mostarci će voditi žestoku bitku za ostanak u najjačoj bh. ligi. Velež je 12. na tabeli sa 14 bodova, a isti broj bodova imaju Zvijezda i Travnik. Potom slijedi GOŠK sa 12, a posljednja je već otpisana Gradina sa samo tri osvojena boda.