Nogomet
3

Velagić: Najzanimljivije će biti MUP-u HNK, Šulenta: Neće biti nikakvih problema

Piše: D. B.
Velež i Zrinjski će ovog mjeseca dva puta odmjeriti snage u četvrtfinalu Kupa BiH. Rođeni smatraju da imaju šanse protiv aktuelnog prvaka BiH, dok Plemići prihvataju ulogu favorita.
Admir Velagić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Admir Velagić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Sportski direktor Veleža Admir Velagić se nada da će Velež eliminisati gradskog rivala.

"Nismo očekivali Zrinjski s obzirom na to da smo mogli proći bolje, ali, sve u svemu nismo nezadovoljni. Vjerujem da imamo šanse u dvije utakmice i nadam se našem prolasku", izjavio je Velagić.

U šaljivom tonu je rekao da će utakmice biti "zanimljive" i policiji.

"Najzanimljivije će biti MUP-u HNK", rekao je Velagić.

Danko Šulenta
Danko Šulenta

Potpredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta vjeruje da neće biti nikakvih problema te je kao primjere izdvojio dva posljednja susreta mostarskih rivala, koja su prošla bez incidenata.

"Ne bih se složio da će utakmica biti zanimljiva za MUP HNK. Dva posljednja susreta koja smo odigrali prošla su bez ikakvih problema. Smatram da i nije dobro podgrijavati tu amosferu, naravno, ne želeći demantovati kolegu. On vjerovatno zna situaciju sa svojim navijačima. Došlo je vrijeme da se bavimo terenima i igračima. Ne smatram da će biti bilo kakvih problema", kazao je Šulenta.

Ulogu favorita u duelu s Rođenim je prihvatio.

"S obzirom na to da je Zrinjski aktuelni prvak BiH smatramo da smo favoriti protiv bilo koga, pogotovo kad se igraju dvije utakmice. Zadovoljni smo žrijebom jer smo dobili protivnike koji će privući gledatelje na stadion, kako u prvoj, tako i u drugoj utakmici. Nogomet se igra radi gledatelja, nadam se da će igra biti po njihovom ukusu. Vjerujem da ćemo u konačnici proći dalje", jasan je bio Šulenta.

Prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH se igraju 11., a uzvrati 18. marta.