Šteta za Reusa
50

VAR tehnologija opet zakazala: Borussia Dortmund oštećena protiv Barcelone

K. H.
Kapiten Borussije Dortmund Marco Reus nije iskoristio penal protiv Barcelone u meču 1. kola Lige prvaka zbog čega je njegov tim možda ostao bez tri boda, a VAR tehnologija napravila je još jedan propust, jer golman španske ekipe Marc Andre Ter Stegen nije bio na predviđenom mjestu u trenutku šutiranja kaznenog udarca.

Susret između Borussije i Barcelone završen je bez pobjednika (0:0), a najbolju priliku da postigne pogodak i vjerovatno u potpunosti promijeni tempo utakmice i donese pobjedu svom timu imao je Reus u 57. minuti.

Nakon što je Sancho srušen u kaznenom prostoru Barcelone sudija Hategan pokazao je na bijelu tačku, a odgovornost je preuzeo Reus čiji udarac je odbranio Ter Stegen, nakon čega je uhvatio loptu i postao heroj svoje ekipe.

Ipak, usporeni snimak iz drugog ugla pokazao je da Ter Stegen nije po pravilima odbranio taj udarac, odnosno da u trenutku šutiranja nije bio barem jednom nogom na liniji, zbog čega su sudije na terenu, odnosno u VAR sobi, trebali dosuditi novo izvođenje.

Susret je na kraju završen bez pogodaka.