Službeno
0

Van Gaal napušta Bayern na kraju sezone

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Louis van Gaal, trener nogometaša Bayerna, dogovorio je s vrhom kluba raskid svog ugovora na kraju ove sezone.

Van Gall je s Bayernom imao ugovor do kraja sljedeće sezone. No, neće ga odraditi do kraja. Na sastanku u ponedjeljak na kojem su bili prisutni izvršni predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge, njegov zamjenik Karl Hopfner, sportski direktor Christian Nerlinger i Van Gaal, zajednički je dogovoreno da će klub s 59-godišnjim holandskim trenerom raskinuti ugovor na kraju ove sezone.

Kao glavni razlog prijevremenog raskida suradnje, navedene su ''razlike u mišljenju oko strategije razvoja kluba''.

Sve su se strane složile da do kraja ove sezone, u teškoj situaciji u kojoj se zatekao Bayern, svi trebaju uložiti maksimum svojih napora kako bi se ostvarili barem minimalni sportski ciljevi za ovu sezonu.

Pritom se vjerojatno mislilo na plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, od koje je Bayern trenutno prilično udaljen. Naime, prve dvije pozicije koje vode izravno u Ligu prvaka, trenutno drže praktično sigurni budući prvak Borussia Dortmund sa 61 bodom i Bayer s 49.

Treće mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, trenutno zauzima Hannover sa 47 bodova. Bayern za tim klubom, od kojeg je u subotu izgubio u 25. kolu Bundeslige s 3-1, zaostaje pet bodova. Ispred Bayerna je i Mainz s bodom više.

Podsjećamo, poraz od Hannovera bio je treći uzastopni za Bayernovu ekipu. Prije toga su Bavarci izgubili kod kuće od od dortmundske Borussije u prvenstvu, te od Schalkea u polufinalu DFB-Pokala.