Luis Van Gaal nakon poraza
0

"O mojoj budućnosti u Bayernu ne odlučujem ja"

Totalsport
Luis van Gaal (Foto: AP)
Luis van Gaal (Foto: AP)
Treći uzastopni poraz nogometaša Bayerna sve više dovodi pod znak pitanja ostanak holandskog trenera Louisa van Gaala na klupi bavarskog giganta.

Prošle sezone je Van Gaal s Bayernom osvojio Bundesligu i DFB-Pokal, te je doveo ekipu do finala Lige prvaka, u kojem je bolji bio Inter s 2-0.

Upravo protiv Intera je Bayern slavio u gostima s 1-0 u prvoj utakmici osmine finala ovosezonskog izdanja Lige prvaka. No, nakon toga je izgubio tri utakmice u nizu; u Bundesligi od dortmundske Borussije, Schalkea u polufinalu DFB-Pokala, te u subotu od Hannovera s 3-1 u ogledu 25. kola njemačkog prvenstva. Prva dva poraza dogodila su se u Münchenu, a nakon trećeg uzastopnog, u gostima kod Hannovera, Bavarci su se još više udaljili od plasmana u Ligu prvaka iduće sezone. Barem direktnog, jer im sada upravo Hannover na drugom mjestu bježi za pet bodova. Borbu za naslov prvaka ne bi bilo pristojno niti spomenuti, budući da Borussia Dortmund na svom kontu ima 19 bodova više od Bayerna.

Louis van Gaal je i prije ogleda s Hannoverom konstatovao da bi ga eventualni poraz mogao koštati posla. Nakon utakmice je na isto pitanje odgovorio.

"Nisam u poziciji da bih mogao odgovoriti na to pitanje. Uvijek sam uživao potporu moje uprave. Hoće li i dalje biti tako, na njima je da odluče".

O istoj temi se oglasio i predsjednik uprave Karl-Heinz Rummenigge.

"Ovo je najniža točka Bayerna u ovoj sezoni. Jasno da smo svi jako razočarani. No, dovoljno smo dugo u ovom poslu da svi znamo kako je u ovakvim prilikama bolje prvo prespavati noć, a tek onda razmišljati o eventualnim daljnjim potezima".

Sudeći prema ovoj izjavi, Van Gaal sigurno ostaje i dalje trener Bayerna. Barem do nedjelje.