Kicker
0

Bayern otpustio Van Gaala

Totalsport
Louis van Gaal
Louis van Gaal
Vodstvo aktualnog njemačkog nogometnog prvaka Bayerna uručilo je otkaz nizozemskom 59-godišnjem treneru Louisu van Gaalu, javljaju Kicker i još neki njemački mediji.

Van Gaal je trebao napustiti kormilo Bayerna po završetku ove sezone, godinu dana prije isteka ugovora. No, nakon što je Bayern u subotu u bavarskom derbiju odigrao 1-1 u gostima kod Nürnberga, te je pao na četvrto mjesto na tabeli, uprava kluba odlučila je odmah zahvaliti na saradnji svom treneru, piše Kicker.

Iz Bayerna su nešto kasnije i zvanično potvrdili informaciju.

Bayern ima 52 boda na četvrtom mjestu tabele Bundeslige, a treći je Hannover s bodom više. Treće mjesto je minimalni cilj Bayerna ove sezone, jer je to zadnja pozicija koja nudi Ligu prvaka sljedeće sezone.

Vođenje tima trebao bi do kraja ove sezone preuzeti Van Gaalov prvi asistent Andries Jonker.

Zanimljivo da će Bayern u sljedećem kolu biti domaćin Bayeru iz Leverkusena, koji je drugi na tabeli i još uvijek ima izgleda za osvajanje naslova prvaka. ''Apotekare'' iz Leverkusena vodi Jupp Heynckes, koji će od sljedeće sezone biti trener Bayerna. Tako bi Heynckes mogao svom budućem klubu i sam sebi uskratiti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, bude li Bayer uspješan protiv Bayerna!