Giovanni
0

"Van Gaal je bolestan tip, Hitler!"

Totalsport
Bivši nogometaš Barcelone, danas 38-godišnji umirovljeni Brazilac Giovanni, uputio je šokantnu kritiku na račun Louisa van Gaala, trofejnog trenera Bayerna.

"Van Gaal je bolestan i lud čovjek", naslov je teksta kojeg je objavio brazilski dnevnik Folha de Sao Paulo.

"Volio bih da je Inter u finalu pobijedio Bayern 15-0, i da je Van Gaalu pet golova zabio Lucio. Za brazilskog je nogometaša taj čovjek kao Hitler", rekao je Giovanni objasnivši potom opsežno na što misli:

"Van Gaal je arogantan čovjek koji ima ozbiljnih problema. Moja je suradnja s njim bila katastrofalna. Nije želio niti jednog Brazilca u timu. Imao je stereotip da mi Brazilci ne želimo trenirati. Vjerojatno je morao proživjeti neku traumu. Inače, Van Gaal nema pojma o nogometu, ne zna baš ništa!"

Brazilac je za Barcelonu nastupao od 1996. do 1999. godine, zabivši u tom razdoblju 18 golova u 71 prvenstvenom nastupu. Najbolji je bio u prvoj sezoni, tiokom koje je surađivao s Ronaldom, koji je, čini se, na vrijeme pobjegao u Inter, baš prije Van Gaalova dolaska.

Putevi su se Giovanniju s Nizozemcem križali dvije sezone, s obzirom na to da je Van Gaal bio na klupi katalonskog ponosa od 1997. do 2000. godine.

Poznat je jedan njihov sukob iz vremena zajedničke saradnje. Giovanni se žestoko posvađao s trenerom jer ga ovaj nije postavio u tim.

"Izbacio me iz ekipe. Njegova sreća da sam miran tip, inače bih mu tada opalio šamar!"

Brazilac nije jedina bivša zvijezda kluba koja se otresla o Van Gaala. Učinio je to još prije dvije godine Hristo Stoičkov, kojem je smetalo što ga je Van Gaal s napadačkog pokušao pomaknuti unatrag, na mjesto veznog igrača.

"Taj čovjek totalni idiot, on je smiješan. Ima veliku glavu i u njoj niti malo mozga", kazao je tada Bugarin.