Nogomet
0

Valdivia: Selektor Borghi je lagao da smo bili pijani

Totalsport
Jorge Valdivia
Jorge Valdivia
Suspendirani čileanski reprezentativac Jorge Valdivia optužio je selektora Claudija Borghija da je lagao kad je rekao da su se petorica izbačenih nogometaša pojavila u trening-kampu u alkoholiziranom stanju.

Uz Valdiviju, vezista Palmeirasa, u utorak su iz reprezentacije potjerani i Arturo Vidal (Juventus), Jean Beausejour (Birmingham), Carlos Carmona (Atalanta) i Gonzalo Jara (West Bromwich Albion).

Borghi je na konferenciji za novinare rekao da su se spomenuti igrači vratili s izlaska nakon dogovorenog roka i to ''u stanju neadekvatnom za čileanske reprezentativce i profesionalne nogometaše''.

Suspendirao ih je za predstojeće susrete protiv Urugvaja i Paragvaja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014., a eventualno je dodatno kažnjavanje prepustio Čileanskom nogometnom savezu.

Valdivia, međutim, tvrdi da su on i četvorica suigrača zakasnili u kamp, ali i da nisu bili pijani.

  • Napravili smo pogrešku, ali ne prihvaćamo Borghijeve komentare. Ono što je rekao nije istina, što je iznenađujuće za njega. Možda je bio pod pritiskom novinara. Pisalo se da su neki od nas povraćali u kampu i da smo bili u neprimjerenom stanju. Oni koji su to pisali će morati to i dokazati. Ne kažem da nismo pili na krštenju moje kćeri, ali nismo bili u neprimjerenom stanju - poručio je Valdivia.