Došli u neprimjerenom stanju
0

Pijanim Čileancima 50 utakmica kazne?!

Totalsport
Među kažnjenicima i igrač Juvenrusa Arturo Vidal
Među kažnjenicima i igrač Juvenrusa Arturo Vidal
Nevjerojatan bi epilog mogao dobiti slučaj navodnog pijanstva petorice čileanskih nogometaša koji su izbačeni iz reprezentacije uoči utakmica protiv Urugvaja i Paragvaja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Podsjetimo, čileanski selektor Claudio Borghi suspendirao je Artura Vidala (Juventus), Jeana Beausejoura (Birmingham), Carlosa Carmonu (Atalanta), Jorgea Valdiviju (Palmeiras) i Gonzala Jaru (West Bromwich Albion) nakon što su se u utorak s 45 minuta zakašnjenja vratili u trening-kamp.

Borghi tvrdi da su bili u potpuno neprimjerenom stanju i da su bili toliko pijani da se nisu mogli ni braniti. Igrači, pak, ne opovrgavaju da su zakasnili, ali tvrde da nisu bili alkoholizirani i da selektor govori neistine.

Borghi je prepustio Čileanskom nogometnom savezu da odredi kaznu neposlušnicima, a ona bi, prema tvrdnjama lokalnih medija, mogla biti drastična. Savez navodno namjerava kazniti spomenutu petoricu s 50 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju! Takva bi kazna vjerojatno za sve njih značila i kraj reprezentativne karijere.

Za najveću zvijezdu među spomenutima, Juventusova veznjaka Artura Vidala, dodatna je otežavajuća okolnost što je 2007. na SP-u U20 također bio kažnjen zbog pijanstva. A uz kaznu nacionalnog saveza, mogao bi se naći i na udaru svoga kluba.

"Nakon što provjerimo sve činjenice, odlučit ćemo hoćemo li pokrenuti disciplinski postupak protiv Vidala i hoćemo li ga financijski kazniti. U svakom slučaju, očekujemo detaljni izvještaj iz Čilea, razgovarat ćemo i s igračem, a nakon toga donijeti odluku.", izjavio je direktor Juventusa Giuseppe Marotta.