|

Pijanim Čileancima 50 utakmica kazne?!

Pijanim Čileancima 50 utakmica kazne?!
0
T
Totalsport
11.11.2011. u 11:07
0
komentara
0

dijeljenja
Pijanim Čileancima 50 utakmica kazne?! Među kažnjenicima i igrač Juvenrusa Arturo Vidal
Nevjerojatan bi epilog mogao dobiti slučaj navodnog pijanstva petorice čileanskih nogometaša koji su izbačeni iz reprezentacije uoči utakmica protiv Urugvaja i Paragvaja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.
Podsjetimo, čileanski selektor Claudio Borghi suspendirao je Artura Vidala (Juventus), Jeana Beausejoura (Birmingham), Carlosa Carmonu (Atalanta), Jorgea Valdiviju (Palmeiras) i Gonzala Jaru (West Bromwich Albion) nakon što su se u utorak s 45 minuta zakašnjenja vratili u trening-kamp.

Borghi tvrdi da su bili u potpuno neprimjerenom stanju i da su bili toliko pijani da se nisu mogli ni braniti. Igrači, pak, ne opovrgavaju da su zakasnili, ali tvrde da nisu bili alkoholizirani i da selektor govori neistine.

Borghi je prepustio Čileanskom nogometnom savezu da odredi kaznu neposlušnicima, a ona bi, prema tvrdnjama lokalnih medija, mogla biti drastična. Savez navodno namjerava kazniti spomenutu petoricu s 50 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju! Takva bi kazna vjerojatno za sve njih značila i kraj reprezentativne karijere.

Za najveću zvijezdu među spomenutima, Juventusova veznjaka Artura Vidala, dodatna je otežavajuća okolnost što je 2007. na SP-u U20 također bio kažnjen zbog pijanstva. A uz kaznu nacionalnog saveza, mogao bi se naći i na udaru svoga kluba.

"Nakon što provjerimo sve činjenice, odlučit ćemo hoćemo li pokrenuti disciplinski postupak protiv Vidala i hoćemo li ga financijski kazniti. U svakom slučaju, očekujemo detaljni izvještaj iz Čilea, razgovarat ćemo i s igračem, a nakon toga donijeti odluku.", izjavio je direktor Juventusa Giuseppe Marotta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.