Miralem Pjanić za Uefa.com
0

"Uz malo sreće možemo napraviti čudo u Parizu"

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
U tekstu pod naslovom "BiH želi čudo u Francuskoj", zvanični internet portal Evropske nogometne federacije (UEFA) najavljuje sutrašnju utakmicu Zmajeva u Parizu.

"Uz malo sreće, možemo napraviti čudo", kaže Miralem Pjanić u uvodnom dijelu teksta na Uefa.com koji potpisuje Matthew Spiro.

"Francuska može osvojiti jedan bod uz prednost domaćeg terena u utorak protiv Bosne i Hercegovine. No, bh. dvojac Miralem Pjanić i Emir Spahić uvjereni su da 'uz malo sreće' mogu ostvariti čudo u Parizu."

"Izabranici Safeta Sušića kvalifikacije su počeli s ciljem plasmana u baraž, i to je ono što mogu očekivati uzimajući u obzir pobjedu Francuske u Sarajevu (2:0) u septembru 2010.", smatra novinar UEFA-inog portala.

"Dobri rezultati u posljednjim utakmicama približili su BiH vodećoj Francuskoj na samo jedan bod. I dok je baraž osiguran, niko u bh. taboru ne odustaje od šanse za direktnim plasmanom."

"U Pariz putujemo rasterećeni, jer smo već postigli naš primarni cilj", kaže kapiten Emir Spahić i nastavlja:

"Francuska je vrhunska reprezentacija, pa i uz nekoliko povrijeđenih to je jak tim. No, uz malo sreće ih možemo pobijediti. Nije nemoguće", uvjeren je Spahić a slično mišljenje ima i Miralem Pjanić.

"Francuska je favorit i neće nam biti tako lako, ali mislim da uz malo sreće možemo napraviti čudo u Parizu", kaže Pjanić.

Saigrač našeg Edina Džeke u redovima Manchester Cityja, Samir Nasri, želi pobijediti "kako ga Edin ne bi zezao":

"Ja stvano želim pobijediti, jer ne želim da me Edin zeza kada se vratimo u klub. Moramo biti oprezni s njim. Ali on nije jedini, BiH ima puno dobrih igrača kao što su Misimović i Pjanić. Fokusiranje samo na Edina bi mogla biti greška", kaže Nasri.