FIFA.com
0

Fokus BiH je na Francuskoj

Totalsport
Iako prije Francuske naša reprezentacija mora "položiti ispit" zvani Luksemburg, zvanični portal Svjetske nogometne federacije (FIFA) tvrdi da su naši Zmajevi mislima već u Parizu.

Fifa.com tekstom pod naslovom "Fokus BiH je na Francuskoj" sugeriše da su izabranici Safeta Sušića već mislima u Parizu, te da je taj meč prioritetan i za samog selektora.

Ipak, da to nije tako, govori i Papetova izjava u istom tekstu.

"Još uvijek mislim da su Francuzi favoriti, i njima taj epitet i prepuštam. Pokazali su kvalitet u prvom meču u Sarajevu, a tako su igrali i kroz cijele kvalifikacije", kazao je Sušić i dodao:

"Bilo bi ludo kada bi rekli da u Pariz idemo isključivo po pobjedu. Naš cilj je bio, i sada je, plasman u baraž. Nikada nismo potencirali svoj direktan plasman na Euro, ali imamo pravo da se nadamo. U Parizu ćemo igrati rasterećeno, i to vidim kao našu šansu."

Uz izjavu Sušića, Fifa.com donosi i izjave Edina Džeke i kapitena Spahića.

"Bili bi sretni i plasmanom u baraž, ali direktan plasman bi bila kruna našeg rada, i dobrih rezultata koje pravimo. Imamo kvalitet i karakter da se takmičimo sa svima, pa zašto ne i s Francuskom?", kaže Edin Džeko.

"Jedva čekam susret protiv Francuske. Ranije (poraz u prvom meču protiv Francuske, 0:2, op.a.) smo igrali dosta ispod naših mogućnosti, no sadašnji napredak je vidljiv. Puni smo samopouzdanja, jači i kao tim funkcionišemo puno bolje", siguran je naš kapiten.