Fasciniran predstavom "Zmajeva"
0

Holtz: Bh. tim igra bolje od francuske reprezentacije

Piše: E. B.
Luc Holtz
Luc Holtz
Sigurna igra nogometaša Bosne i Hercegovine i ubjedljiva pobjeda nad ekipom Luksemburga tema je nogometnih analitičara, a sve sa ciljem traženja odgovora kako pobijediti Francuze. Odmah nakon meča na konferenciji za medije novinari u tražili mišljenja trenera, a selektor Sušić je bio je odmjeren.

"Bez obzira kakav rezultat bude u Parizu, ako ne iskoristimo tu priliku imamo drugu u baražu. Cilj ove generacije i mene je da odemo na Evropsko prvenstvo", kazao je Safet Sušić.

Ipak, možda je oči, predstavnicima medija, najbolje otvorio selektor Luksemburga Luc Holtz, koji je na pitanje novinara o našim šansama u Parizu jednostavno kazao da su velike.

"Igrali smo dvije utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i dvije utakmice sa Francuskom u ovim kvalifikacijama. Svaki od dva meča su bili teški za nas. Tehnički, bh. tim igra bolje od francuske reprezentacije i mislim da BiH ima šanse da pobjedi Francusku u Parizu", kazao je nakon meča selektor Luksemburga Holtz.

Mišljenje luksemburškog stručnjaka malo je iznenadilo nekolicinu bh. novinara, koji su ostali na presu da čuju impresije ovog stručnjaka. I zaista šta tu ima da se toliko snebivmo i pokušavamo da skromnim pristupom ocjeni naših zmajeva umanjimo sopstvene vrijednosti i da pokazujemo da su naše šanse male. Imamo priliku da već u utorak ovjerimo svoje prvo učešće na Euro prvenstvu i treba da se nadamo, jer znanja i kvaliteta imamo i još malo sportske sreće i eto nas gdje smo naumili prije desetak godina.

"U protekle dvije godine kako se ponašaju naši momci i zaslužuju da se nagrade na kraju", rekao je Sušić nakon meča, "Francuska je favorit, koja je u posljednjih 30 godina jedna od deset najboljih svjetskih reprezentacija, igraju kod kuće i treba im bod za ovjeru prvog mjesta, ali da mi idemo gore da ih pokušamo pobjediti".