Liga prvaka
22

Utakmica generacije za Dinamo, PSG i Mbappe dolaze u Madrid, Bayern u Beogradu

F. Z.
Dinamo gostuje Atalanti (Foto: EPA-EFE)
Dinamo gostuje Atalanti (Foto: EPA-EFE)
Liga prvaka nastavlja se večeras utakmicama petog kola u grupama A, B, C i D. Najzanimljivije će biti u grupi C u kojoj zagrebački Dinamo gostuje kod Atalante na stadionu San Siro u Milanu.

Ekipa s Maksimira gostovat će kod Atalante u utakmici generacije za izabranike Nenada Bjelice. Pobjedom u Milanu Dinamo bi zadržao ozbiljne šanse za plasman u naredni krug takmičenja u Ligi prvaka.

Modri nakon četiri kola imaju pet osvojenih bodova i zauzimaju treće mjesto na tabeli. Isto toliko bodova ima i Šahtar iz Donjecka, ali i bolji međusobni duel. Ekipa iz Donjecka večeras će gostovati u Manchesteru kod Građana.

Jako zanimljivo će biti i u Madridu gdje na megdan Realu dolazi PSG koji ima maksimalan učinak i 12 osvojenih bodova. Madriđani imaju sedam bodova i potrebna im je pobjeda da osiguraju mjesto među 16 najboljih. U drugom susretu večeri Galatasaray dočekuje Club Brugge i ukoliko ekipa iz Belgije ne ostvari trijumf Real Madrid će bez obzira na rezultat u meču s Parižanima izboriti naredni krug takmičenja.

U grupi B Bayern koji je osigurao plasman u naredni krug takmičenja gostovat će kod Crvene zvezde. Bavarci su slavili u svim do sada odigranim susretima u grupi B. U drugom susretu grupe Morinho će s Tottenhamom debitovati u Ligi prvaka. Potrebna mu je pobjeda da izbori plasman u naredni krug takmičenja.

Miralem Pjanić i njegov Juventus osigurali su plasman u drugi krug iz grupe D. Ekipa Maurizija Sarrija večeras igra duel za prvo mjesto u grupi s Atletico Madridom koji ima sedam bodova, tri manje od Stare dame. Lokomotiv Moskva i Bayer Leverkusen igrat će u Moskvi, a obje ekipe imaju po tri boda.

<iframe id="sofa-standings-embed-1464-23766" width="100%" height="277px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1464/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>